"Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Άμφισσας"

 

Χρηματοδότηση της Πράξης «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΆΜΦΙΣΣΑΣ».

Η παρούσα πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο-ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

 

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας δράσης είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 1191 και κωδ. ενάριθ. Έργου 2019ΣΕ11910067), με Κωδικό MIS 5037949, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» βάσει της απόφασης ένταξης με αρ. πρωτ. 4299/1461/Α3/28-06-2019  (ΑΔΑ: 9ΚΧΨ465ΧΙ8-ΘΔΒ) του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΑ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

 

Συνολική Χρηματοδότηση Πράξης: 1.733.619,24.

Το αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης αφορά στη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου μέσω στοχευμένων και επιλεγμένων επεμβάσεων που περιλαμβάνουν την “αναβάθμιση δημόσιου χώρου”, την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης, την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, την ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής και την προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής.

 

ΥΠΟΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟ –

 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ: 286.880,00€

 

Υποέργο 11: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, πρ/σμού 202.240,00€

  • Με την παρέμβαση επιδιώκεται η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στο εμπορικό κέντρο της Άμφισσας με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής της περιοχής αυτής σεβόμενοι τον παραδοσιακό χαρακτήρα και εναρμονίζοντας τις προτεινόμενες παρεμβάσεις με το ύφος της πόλης.
  • Απώτερος στόχος είναι η αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής και η τόνωση της λειτουργίας των επαγγελματικών και εμπορικών χρήσεων.

Οι παρεμβάσεις αφορούν:

  1. Προμήθεια και εγκατάσταση διαφώτιστων προστεγασμάτων
  2. Προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων τεντών
  3. Προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων
  4. Προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων επιγραφών
  5. Εργασίες χρωματισμών εξωτερικών όψεων

 

Υποέργο 12: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, πρ/σμού 25.600,00€

  • Διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή της εμπορικής περιοχής (με έμφαση σε δράσεις πολιτισμού, όπως μουσική, performance, εκθέσεις, προβολές, ομιλίες, οργανωμένοι περίπατοι κ.ά.). (Διοργάνωση δύο εκδηλώσεων)
  • Δημιουργία ψηφιακού λογοτύπου και προβολή σε ψηφιακά μέσα.

 

Υποέργο 14: ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ, πρ/σμού 59.040,00€

  • Δαπάνες προσωπικού του Επιμελητηρίου Φωκίδας, που θα αφορούν σε έκτακτο προσωπικό που απαιτείται για την υλοποίηση της πράξης και θα απασχολείται είτε με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (πλήρους ή μερικής απασχόλησης) είτε με σύμβαση μίσθωσης έργου. Οι δαπάνες αυτές είναι επιλέξιμες για δύο άτομα και δεν δύναται να υπερβαίνει μηνιαίως ανά άτομο το ποσό των 750,00 ευρώ (καθαρές μηνιαίες αποδοχές).