ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για το κλείσιμο, τόσο του Μουσείου Δελφών, όσο και του Αρχαιολογικού Χώρου, κάθε Τρίτη κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, εξαιτίας της έλλειψης  Αρχαιοφυλάκων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα του ελληνικού χώρου. Ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, αναγνωρισμένο μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO, είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα ιστορικής αξίας με ιδιαίτερη βαρύτητα, τόσο για την περιοχή των Δελφών και της Φωκίδας, όσο και για την χώρα μας. Κάθε χρόνο προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, προσφέροντας σημαντική προστιθέμενη αξία στις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών από την οικοδόμηση του το 1903 μέχρι σήμερα λειτουργούσε αδιάλειπτα, ενώ η τωρινή δυσκαμψία του Υπουργείου Πολιτισμού και η αδυναμία ενός ολοκληρωμένου προγραμματισμού, δημιουργεί εικόνα αποσύνθεσης, υποβαθμίζοντας την εικόνα της χώρας και αποφέροντας τεράστια αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία αλλά και για τον εθνικό τουρισμό.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φωκίδας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ απερίφραστα την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΕΠΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΑΣΕΩΣ, τόσο κατά την θερινή, όσο και κατά την χειμερινή περίοδο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΥΛΑΞΗΣ, προκειμένου να μην ξαναεμφανιστούν τέτοια φαινόμενα που πλήττουν βάναυσα την εικόνα της Χώρα μας και στιγματίζουν την «Βαριά Βιομηχανία» μας, τον Τουρισμό.