Τελετή απονομής των βραβείων του 5ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας.

Την Πέμπτη 4/5/2017 πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, στο ξενοδοχείο Lucy, η τελετή απονομής των βραβείων του 5ου Περιφερειακού Μαθητικού διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Τα εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, συνεργαζόμενα σε μια κοινή προσπάθεια, διοργανώνουν κάθε χρόνο τον Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας, με θέμα την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την διοργάνωση του οποίου, για την φετινή σχολική περίοδο, ανέλαβε το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την τοπική οικονομία και συνακόλουθα για την τοπική κοινωνία, επιθυμούμε να θέσουμε ενεργά το ζήτημα της σύζευξης της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση, ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.

Στόχος μας είναι, οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το «επιχειρείν» και να αντιληφθούν, ότι η υγιή επιχειρηματική δραστηριοποίηση είναι ικανή να προσφέρει όχι μόνο δυνατότητες βιοπορισμού αλλά και να ικανοποιήσει, με επάρκεια, την δημιουργική και τολμηρή διάθεση της νεολαίας μας.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς, ήταν οι μαθητές των σχολείων της Περιφέρειας, των οποίων οι εργασίες βραβεύτηκαν σε περιφερειακό επίπεδο μετά την πρώτη φάση αξιολόγησης που έγινε σε επίπεδο νομού. Σχεδόν όλοι κατέπληξαν με τις φρέσκιες ιδέες τους τους παρευρισκόμενους και έδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα η επιχειρηματικότητα να πάει ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά.

Πολύτιμος αρωγός μας σε αυτήν την προσπάθεια ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία αγκάλιασε το εγχείρημα μας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας αλλά και της τοπικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, επιπλέον και φέτος η διοργάνωση του διαγωνισμού τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και ενθουσιασμού, με τους βραβευθέντες μαθητές να έχουν την δυνατότητα παρουσίασης της επιχειρηματικής τους ιδέας και με την παρουσία περιφερειακών και τοπικών αρχών και φορέων, αποδόθηκαν βραβεία, τα οποία περιλάμβαναν και χρηματικά έπαθλα.

Οι μαθητές της Φωκίδας που προκρίθηκαν σε περιφερειακό επίπεδο & βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα για τις εργασίες τους είναι οι:

1)Γερεντές Ηλίας του Χρήστου που έλαβε το 4ο Βραβείο για την εργασία του: «Η Αμάλθεια»

2)Φούρλα Βασιλική του Παναγιώτη που έλαβε το 6ο Βραβείο για την εργασία της: «Farma Foυrla»

Καθώς επίσης και οι μαθητές:

3) Αρβανιτάς Νικόλαος του Βλασίου που έλαβε την 9η τιμητική θέση για την εργασία του «Ηλιάνθη Α.Ε. Καλλιέργειες Godgi Berry»

4) Σπάρταλη Χρυσάφω-Παρασκευή & Τανούσι Αιμιλιάνα που έλαβαν την 11η τιμητική θέση για την εργασία τους «Prodon»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευβοίας Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ  Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κος Δημητρίου Χρήστος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας κος Δημήτριος Κυριτσόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κος Γεώργιος Γαζής, ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Βασίλειος Αυγερινός, ο Οικονομικός Επόπτης κος Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κος Παναγιώτης Αγνιάδης και ο Οικονομικός Επόπτης αυτού κος Λουκάς Παπαχαραλάμπους, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του  Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Κωνσταντίνος Ψειρόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Δημήτριος Σαμαράς και ο Γενικός Γραμματέας αυτού κος Νικόλαος Ζιάκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας κος Χρήστος Τσιάμπρας και ο Γενικός Γραμματέας αυτού κος Καραγιαννόπουλος, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Εύβοιας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κος Ευάγγελος Κούκουζας και το Μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Ιωάννης Φρουδαράκης. Την ΚΕΕΕ εκπροσώπησε ο διευθυντής αυτής κος Βασίλειος Αποστολόπουλος.

Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων ήταν ότι οι νέοι μας κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας και ότι πρέπει τέτοιου είδους δράσεις να υποστηρίζονται μέσα από συνεργασίες φορέων.

Τέλος, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τις μαθήτριες και τους μαθητές, οι οποίοι, ανεξάρτητα, αν βραβεύτηκαν, μας επιφύλαξαν την ιδιαίτερη τιμή να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που διοργάνωσαν τα εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας .

Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε, γιατί, παρά το βαρύ σχολικό προσωπικό πρόγραμμα τους και τις ποικίλες εκπαιδευτικές υποχρεώσεις τους, βρήκαν την διάθεση και τον χρόνο να συγγράψουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, που στο σύνολο τους διακρίνονται για την τόλμη και την φαντασία τους καθώς και τον επιμελή σχεδιασμό τους.

Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε ολόψυχα να επιτύχουν στους στόχους και τις επιδιώξεις τους.